ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ 2024

Αγία Παρασκευή    22/01/2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκδήλωση Κοπής Πίτας του Αθλητικού Συλλόγου Ταεκβοντό Αγίας Παρασκευής στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής (Παπαφλέσσα 17). Επρόκειτο για μία ιδιαίτερη στιγμή, καθώς για πρώτη φορά από το 2013 πραγματοποιείται η εν λόγω Εκδήλωση σε χώρο του Δήμου μας.

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του SYDNEY 2000 στο Ταεκβοντό Κος Μουρούτσος Μιχάλης, η Χάλκινη Παραολυμπιονίκης του RIO 2016 στην σφαιροβολία Κα Κοροκίδα Δήμητρα, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Κος Μυλωνάκης Γιάννης, ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Κος Γουργούλης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ψηφιακής και Διοικητικής Οργάνωσης Κος Χατζηανδρέου Κωνσταντίνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Εφαρμογών Πληροφορικής & Έξυπνης Πόλης και της γειτονιάς του Τσακού Κος Τσόκας Παναγιώτης, η Δημ. Σύμβουλος της παράταξης "Νίκη των Πολιτών" Κα Σταματάκη Ελίνα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Τσακού Κος Πανουτσακόπουλος Παναγιώτης, οι Προπονητές του Α.Ο. ΓΕΡΑΚΑ Κος Κουκουλέτας Σπύρος και Κα Λαζαρίδου Ελισάβετ, η επιστημονική σύμβουλος του Συλλόγου μας Κα Σιγάλα Εβίτα, ο συνεργάτης Φυσικοθεραπευτής από το "Physiotrust" Κος Σαλούρης Ιωάννης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Κα Σακκά Λυδία, η Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου μας Κα Φουντουλάκη Ελένη, ο χορηγός του Aυτόματου Eξωτερικού Aπινιδωτή επιχειρηματίας Κος Τσιαλαμάνης Θωμάς, οι χορηγοί Κος Πανταζής Παναγιώτης και Κα Κρονίε Έλενα και για την βασιλόπιτα από το ζαχαροπλαστείο REFLET ο Κος Παπαγεωργίου Μίλτος. Την φωτογραφική επιμέλεια ανέλαβε ο Κος Φωτακόπουλος Θάνος, συνεργάτης στη δημιουργία του φετινού ημερολογίου με άριστες κριτικές.

 

Οι θεματικές ενότητες όπως αποτυπώθηκαν και στην πρόσκλησή μας αφορούσαν:

 • Απονομές ζωνών και διπλωμάτων
 • Βραβεύσεις Διακριθέντων
 • Προβολή Photos & Videos
 • Κληρώσεις Δώρων

 

Ο χαρακτήρας της Εκδήλωσής μας και φέτος ήταν πολυδιάστατος. Κάποια από τα σημαντικότερα σημεία ήταν:

 • Η έναρξη της Εκδήλωσης από τον ιδρυτή του Συλλόγου, Πανελληνιονίκη, Διαιτητή Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και Head of Team Κο Κουκουλέτα Δημήτρη.
 • Η τιμητική παρουσία του Χρυσού Ολυμπιονίκη του SYDNEY 2000 στο Ταεκβοντό Κου Μουρούτσου Μιχάλη, ο οποίος αναφέρθηκε στις αξίες που πρεσβεύει ο αθλητισμός και τη στήριξη της οικογένειας στις προσπάθειες των αθλητών, ενώ στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες στους διακριθέντες αθλητές του Αγωνιστικού (Kyorugi) του Συλλόγου.
 • Η τιμητική παρουσία της Χάλκινης Παραολυμπιονίκη του RIO 2016 στην σφαιροβολία στην κατηγορία F53 Κας Κοροκίδα Δήμητρας, η οποία στην ομιλία για την πορεία της στον αθλητισμό ενέπνευσε θάρρος και ελπίδα στους καλεσμένους για το πόσο σημαντικό είναι να μην τα βάζουμε κάτω σε ό,τι κι αν φέρνει η ζωή. Στη συνέχεια απένειμε τιμητικές πλακέτες στους διακριθέντες αθλητές του Τεχνικού (Poomsae) του Συλλόγου.
 • Το αφιέρωμα με στιγμιότυπα από το μάθημα ΚΑΡΠΑ που εισήχθη φέτος στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του 4th Summer Fighting Camp by Koukouletas Team, καθώς και από το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης πιστοποιημένο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), που διοργανώθηκε από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στον χώρο μας το περασμένο έτος και έδωσε την ευκαιρία στο εργατικό δυναμικό του Συλλόγου μας να εκπαιδευτεί σε Πρώτες Βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, θέση ανάνηψης κ.α., με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να πιστοποιηθούν ως ανανήπτες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης. Για τις δράσεις αυτές μίλησε για πρώτη φορά στους καλεσμένους η επιστημονική σύμβουλος του Συλλόγου και υπεύθυνη του προγράμματος "Kids Save Lives" Κα Σιγάλα Εβίτα, η οποία ανακοίνωσε μία νέα σειρά σεμιναρίων που πρόκειται να διεξαχθούν υπό την καθοδήγηση της και των συνεργατών της με αρωγό σε αυτή την προσπάθεια τον Σύλλογό μας. Φόρμες συμμετοχής και λοιπές πληροφορίες για αυτή τη δράση θα σταλούν εντός των ημερών στα μέλη του Συλλόγου, με σκοπό την εκπαίδευση και πιστοποίηση γονέων σε Πρώτες Βοήθειες, ΚΑΡΠΑ και στη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.
 • Η προσωπική δέσμευση του Προπονητή Κου Κουκουλέτα Αναστάσιου κατά τη διάρκεια της περσινής εκδήλωσης για την απόκτηση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή πήρε φέτος σάρκα και οστά μέσω της ευγενικής χορηγίας του επιχειρηματία και φίλου Κου Τσιαλαμάνη Θωμά. Πλέον ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Αγίας Παρασκευής αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία Ταεκβοντό της χώρας που έχει στην κατοχή του διαθέσιμο για το κοινό Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή. Η χρήση του δε, μπορεί να γίνει και από τους κατοίκους της περιοχής, με ευχή να μην χρειαστεί ποτέ. Τις επόμενες μέρες θα τοποθετηθεί το ειδικό κουτί με τον Απινιδωτή και θα δημοσιοποιηθεί στον χάρτη των Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών προς ενημέρωση των πολιτών.
 • Η αναφορά στην κοινωνική δράση του Συλλόγου με τη συνεισφορά των μελών σε 3 δομές της περιοχής μας: 1) Η συγκέντρωση και παράδοση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής στην Στέγη Γερόντων "Ο Άγιος Νεκτάριος", 2) Η συγκέντρωση και παράδοση ειδών προσωπικής υγιεινής στην Εστία Κοριτσιού "Φιλοθέη η Αθηναία" και 3) Η προσφορά αιμοδοσίας στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία.
 • Η χορήγηση υποτροφιών στους αθλητές μας που φοιτούν στην Γ' Λυκείου και προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οι οποίοι για το 1ο εξάμηνο του 2024 θα έχουν δωρεάν συνδρομή στον Σύλλογο μας (αξίας 315€)
 • Η προβολή στιγμιότυπων από το επιτυχημένο Πρόγραμμα Γονέας-Παιδί που διεξάγεται καθημερινά πλέον στον Σύλλογο μας και έχει γίνει θεσμός. Πρόκειται για την παράλληλη εκγύμναση του Γονέα με το Παιδί του εντός του Συλλόγου σε διαμορφωμένο χώρο. Έτσι, ο χρόνος αναμονής μετατρέπεται σε ποιοτικό χρόνο εκγύμνασης και μάλιστα με την υπερσύγχρονη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης με την πιο εξειδικευμένη πλατφόρμα που υπάρχει στην αγορά, το EMS i-Motion. Ο Trainer Κος Νικολακόπουλος Δημήτρης μίλησε στο κοινό για τα οφέλη της γυμναστικής με ηλεκτρομυοδιέγερση.

Τέλος, ευχάριστο και διαδραστικό χαρακτήρα είχε η διαδικασία κλήρωσης δώρων των χορηγών της Εκδήλωσης μας, όπου σε σύνολο 181 ενεργών αθλητών κληρώθηκαν 10 από τα 50+ δώρα συνολικής αξίας άνω των 2000€ και μοιράστηκαν στους τυχερούς. Οι τυχεροί των υπόλοιπων δώρων της Εκδήλωσης θα γνωστοποιηθούν με email στα μέλη του Συλλόγου εντός εβδομάδος καθώς ο χρόνος ήταν περιορισμένος για να κληρωθούν στο σύνολό τους.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους γονείς, φίλους και συνεργάτες για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μας και την τιμή που μας έκαναν και παρευρέθηκαν στην Εκδήλωση, τους αθλητές μας για τις μοναδικές στιγμές που μας χαρίζουν καθημερινά στις προπονήσεις και τις έντονες συγκινήσεις στους αγώνες, τους χορηγούς του Συλλόγου και της Εκδήλωσης, τον φωτογράφο μας Κο Φωτακόπουλο Θάνο,  το προσωπικό της Koukouletas Team με τον Κο Κουτσογιάννη Νικόλαο, την Κα Κουτσογιάννη Νεφέλη και τον Κο Νικολακόπουλο Δημήτριο, τον Δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Κο Μυλωνάκη Ιωάννη για την παρουσία και την παρότρυνση χρήσης του χώρου, τον Διευθυντή του 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Αγίας Παρασκευής Κο Μπαλάσκα Αθανάσιο για τη συνεργασία και τη θετική εισήγηση, τον επιστάτη Κο Rhidoy, για τη συνολική βοήθεια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της Εκδήλωσης, καθώς και τον Κο Ιατρούδη Αθανάσιο και τον Κο Βέργο Ευάγγελο που ευρίσκονταν στην υποδοχή των καλεσμένων. Και του χρόνου!

 

Είμαστε δίπλα σας, Είσαστε μαζί μας

 

Koukouletas Team