2nd WORLD BEACH POOMSAE CHAMPIONSHIPS - RHODES 25-28/4/2018

Μεγάλη επιτυχία για τον Σύλλογό μας και την Ελλάδα αποτελεί το χθεσινό χάλκινο μετάλλιο της αθλήτριας Δανάης Ξυλά.

Στο 2o World Taekwondo Beach Championships που διοργάνωσε η World Taekwondo σε συνεργασία με την World Taekwondo Europe, ο Σύλλογος έλαβε μέρος για 2η συνεχή χρονιά με δύο αθλήτριες. 

Η Νεφέλη Κουτσογιάννη αγωνίστηκε στην κατηγορία:

Junior female poomsae individual under 17, όπου παρά την προσπάθειά της ηττήθηκε στην 16αδα από την επίσης Ελληνίδα αθλήτρια Κωστάκη Ελένη (η οποία κατέκτησε επάξια στη συνέχεια το χάλκινο μετάλλιο).

Η Δανάη Ξυλά (2η στο Πανελλήνιο Τεχνικό Πρωτάθλημα) αγωνίστηκε στην κατηγορία:

Junior female freestyle poomsae individual under 17 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Προκρίθηκε στις 4 καλύτερες με βαθμολογία 5.100, ενώ στους τελικούς κατάφερε να συλλέξει 5.400. Η επίσης 3η Ταϊλανδή 5.700, ενώ η νικήτρια από την Ρωσία 6.100. Η εμφάνιση της Δανάης ξεσήκωσε το κοινό και η μεγαλύτερη αναγνώριση (εκτός του μεταλλίου) ήταν το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. 

Ως προπονητής θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στις δύο αθλήτριες για την προσπάθεια τους -ανεξαρτήτως αποτελέσματος- καθώς και στους λοιπούς Έλληνες αθλητές που αγωνίστηκαν σε αυτή την καινοτόμα μεγάλη διοργάνωση. Το poomsae που αποτελεί την παραδοσιακή μορφή του σπορ/πολεμικής τέχνης που υπηρετούμε, χρειάζεται αυτές τις διακρίσεις, καθώς και την ευρύτερη ενασχόληση με αυτό,  πόσο μάλλον τώρα που οι προοπτικές -μετά και την διεξαγωγή Πανελλήνιου Τεχνικού Πρωταθλήματος από την ΕΛ.Ο.Τ. - είναι ευνοϊκότερες από ποτέ.

Άψογη διοργάνωση και κορυφαίο επίπεδο και θέαμα από ομάδες 18 χωρών.